Tím U12 zdolal Žilinu v prvom domácom zápase súťaže

Náš tím U2013 pod vedením trénerov T. Ribakovs a T. Mihaljeviča v sobotu 19.10.2024 nastúpil v novom domácom prostredí telocvične Strednej priemyselnej školy, ktorá sa na ďalších 5 rokov stala domácim stánkom nášho klubu, na svoje úvodné domáce zápasy proti skúsenému a kvalitnému súperovi zo Žiliny. Po zápasoch v Piešťanoch, kde sa naše víťazstvá rodili až príliš ľahko, sme teda narazili na výrazne herne vyspelejšieho súpera. Náš tím mal k dispozícii až 18 hráčok, a tak tréneri dali v prvom zápase priestor 14ke hráčok a v druhom zmenili zostavu tak, aby dostali priestor všetky naše hráčky. Viac o tíme tu.

Naše dievčatá nemali dobrý vstup do zápasu. Na ihrisku pôsobili zo začiatku nekoncentrovane a robila im problém nátlaková agresívna obrana súpera. Na obrannom doskoku neboli naše dievčatá dostatočne dôrazné a v protiútokoch zahodili aj dobré šance. Po prvej štvrtine sme tak prehrávali 4 : 10. Druhá päťka však vývoj zápasu otočila. Ľahšie sme dokázali prejsť na polovicu súpera, keď ich obrana nebola už taká dôsledná. Súper sa však pri svojej agresívnej obrane dopúšťal často faulov a predovšetkým V. Mareková dokázala využiť príležitosti z trestných hodov. Polčasové skóre tak bolo 15 : 19. V druhom polčase prišli tréneri s taktickou zmenou a vymenili poradie pätiek. Do 3. štvrtiny tak nastúpila opäť druhá päťka. Tentoraz však nebola taká úspešná a súper pred záverečnou štvrtinou viedol 30 : 37. Do záverečnej štvrtiny však naše dievčatá nastúpili s odhodlaní zápas otočiť. Zvýšenú bojovnosť prejavila predovšetkým E. Šimurdová, ktorá získala množstvo lôpt a dokázala premeniť protiútoky a strhla aj spoluhráčky k zvýšenému nasadeniu. Naše dievčatá tak pred koncom zápasu išli do vedenia 47 : 40. Súper sa však nevzdával a my sme sa začali báť o výsledok. Nakoniec sme získali v našom prvom súťažnom zápase cenné víťazstvo nad Žilinou 47 : 40.

Druhý zápas bol pre naše dievčatá ešte náročnejší. Žilinčanky si dávali zvýšený pozor na naše kľúčové hráčky. Vývoj stretnutia bol podobný ako v prvom zápase. V prvej štvrtine si súper vybudoval mierny náskok, v druhej sme hru vyrovnali a do šatní sa išlo za stavu 22 : 26. V tretej štvrtine súper svoj náskok mierne navýšil a tak sa išlo podobne ako v prvom zápase do záverečnej štvrtiny so 7-bodovým mankom 32 : 39. Tentoraz sa však obrat v zápase nekonal. Naším dievčatám už dochádzali sily a skúsený súper si už svoje vedenie dokázal postrážiť. Druhý zápas sme prehrali 43 : 57 ale dievčatá predviedli snahu a potenciál vyrovnať sa aj skúsenejším tímom. Za výkony v oboch zápasoch im patrí veľká pochvala. Fotogaléria zo zápasov je tu.

220013_AMY-ZZA

Pridaj komentár